Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فارس من خبرگزاری فارس، نگهبانی بانک بر خلاف اسم پرطمطراق خود نتوانسته حتی خود نگهبانان را راضی کند، شغل سختی که علاوه بر استرس مسئولیت سنگینی را بر دوششان گذاشته است. نگهبانان بانک نیروی شرکتی محسوب می‌شوند که این شرکت‌ها علاوه بر نگهبانان بانک، نگهبانی در ادارات و سازمان‌ها را هم در حیطه پیمانکاری خود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

موسسات حفاظتی با سایر سازمان‌ها و نهادها به غیر از بانک هم قرارداد می‌بندند و برای آنها نیروی حفاظت می‌فرستند اما در ازای آن بخشی از حقوق دریافتی آنها را که گاهی تا ۳۰ درصد می‌رسد به طور ماهانه می‌گیرند.  حدود ۱۸ هزار نیروی حفاظتی در بانک‌ها مشغول بکار هستند که هنوز در طبقه بندی مشاغل قرار نگرفته‌اند.

نگهبان‌های بانک از حمایت‌های بیمه‌ای اداره کار برخوردار نیستند و فقط روز‌هایی که سر کار هستند حقوق دریافت می‌کنند که در ادامه بعضی از مطالبات آنها گفته‌شود.

 

 

«حسین عدالت‌خواه» در مشهد که شش سال سابقه نگهبانی در بانک را دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس من با اشاره به اینکه قراردادها مطابق با قوانین اداره کار نیست، گفت: قراردادهای ما سفید امضا است، حقوق و مزایای ما به صورت روزانه پرداخت می‌شود. روزانه ۱۰۰ هزار تومان به حساب شرکتی که ما را برای نگهبانی به بانک فرستاده ریخته‌می‌شود و شرکت بین ۸۴ تا ۷۰ هزار تومان به حساب ما برمی‌گرداند. ما نیروهای شرکتی هستیم و زیر نظر بانک نیستیم.

وی ادامه داد: در حقوق‌های سالانه که به ما پرداخت می‌شود هیچ حق عائله‌مندی، حق مسکن، عیدی و سنوات در نظر گرفته نشده‌است. مکاتباتی به سران  قوا، قوه قضائیه، دادستانی بازرسی کل کشور، سازمان عدالت اداری، وزارت کار، حراست بانک‌ها، شورای هماهنگی بانک‌ها، نیروی انتظامی و نمایندگان مجلس شده است که تاکنون پاسخگو نبوده‌اند و فقط نیروی انتظامی بوده که اصرار دارد به حقوق ما رسیدگی شود.

 

این سردبیر سوژه فارس من با اشاره به درخواست‌هایی که از نمایندگان مجلس برای حل مشکل نگهبانان بانک شده، تاکید کرد: مقتدایی نماینده اصفهان در صحن علنی مجلس در تاریخ ۱۲ اردیبهشت تذکری را قرائت کرد، همچنین  رئیس کمیسیون اصل نود هم درخواست رسیدگی داد. ما حدود یک و نیم سال است که مکاتباتی داشته‌ایم، ولی هنوز دادستانی ورود نکرده‌است و اداره کار می‌گوید ما نمی‌توانیم قوه قضائیه را وادار کنیم که ورود کند، باید بانک‌ها موظف به اجرای قانون کار برای نگهبانان شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شما از بیمه برخوردار هستید یا نه گفت: نه بیمه ای نداریم هر کدام از نگهبانان که بیمه دارند، خودشان حق بیمه آنرا پرداخت کرده‌اند. هر روزه احتمال اینکه باندی به بانک دستبرد بزنند هست و احتمال این مورد وجود دارد که این باندها از این مورد که ما از هیچ جا حمایت نمی‌شویم سو استفاده کنند. ما اسلحه داریم و زیر نظر خدمات نظارتی ناجا بوده‌ایم. لباس را حتی خودمان می‌خریم و شرکت نمی‌دهد. حقوق مامور مسلح از کارگران سر گذر کمتر است.

 

این سردبیر سوژه فارس من ادامه داد: حدود ۲۳ هزار شعبه بانک در سراسر کشور وجود دارد که حدود ۱۷ هزار نفر نیروی شرکتی در سراسر کشور نگهبان بانک هستند، ما به طور اجماع به قوا پیشنهاد دادیم که یگان حفاظت بانک تشکیل شود تا بتوانند این مشکلات را حل کنند.ما سال‌ها در بانک‌ها کار کرده‌ایم و اگر پس از چند سال به ما بگویند بروید دیگر جوانی ما رفته‌است و نمی توانیم جای دیگر مشغول به کار شویم.

 

عدالت‌خواه ادامه داد: چنانچه بانک‌ها حقوق ما را به حساب ناجا بریزد، می‌توانند در شیفت‌ها هم از آنها استفاده کرد. ما در خود ناجا دروره ‌دیده‌ایم. هیچ بیمه‌ای ما نداریم فقط یک بیمه آنی عمر داریم که چنانچه در محل کار اتفاقی برای ما بیافتد خسارت آن به خانواده پرداخت می‌شود. اداره کار به ما می‌گوید برای اینکه ما ورود کنیم بروید به بیمه تامین اجتماعی شکایت کنید، من خودم شخصا به خاطر اینکه پیگیر بودم بازخواست شدم.

 

این نگهبان بانک درباره با گلایه از عدم امنیت شغلی که آنها دارند، اذعان کرد: اگر از بازرسی کارگاهی بخواهیم که وارد شود، پس از آن شرکت عذر ما را می‌خواهد و دیگر به ما کار نمی‌دهند. ما درخواست اجرای عدالت در خصوص قانون کار را داریم و خواهان آن هستیم که قانون کارگر و کارفرما اجرا شود. در این قانون آمده است که پیمانکار باید طبق قانون حق و حقوق را بپرداز، اما اکنون رعایت نشده و نادیده گرفته می‌شود. بعضی از بانک‌ها گفته‌اند که نیرو نمی‌خواهیم در صورتی که در قانون آمده‌است بانک‌ها حتما باید نگهبان داشته باشند.

وی افزود: ما خواهان آن هستیم که با توجه به اولویتی که در خصوص سابقه وجود دارد، نیروها تحت نظر بانک درآیند و استخدام شوند. 

 

«بهروز اسماعیلی» هم که تا پایان سال گذشته نگهبان بانک بوده و از امسال دیگر قرارداد وی تمدید نشده‌است در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: ۸ سال نگهبان بانک در جهرم بودم، قرار کردند حق و حقوق ما طبق قانون اداره کار پرداخت شود اما سال گذشته زمانی که زمان قراردادمان تمام شد، دیگر تمدید نکردند.

اکثر بانک‌ها راضی نمی‌شوند که طبق حقوق اداره کار حقوق بپردازند و الان چند ماه است که ما بیکاریم در شهر ما بانک‌ها به محض اینکه قرارداد نگهبانانشان تمام می‌شود دیگر تمدید نمی‌کنند و بعضی دیگر قراردادها را یک‌ماه یک‌ماه تمدید می‌کنند. پلیس پیشگیری ناجا می‌گوید باید بانک‌ها حتما نگهبان داشته‌باشند و این نگهبانان بیمه باشند ولی بانک‌ها زیر بار نمی‌روند. در شهر ما حدود ۵۰ نفر بیکار شده‌اند و من هنوز نتوانسته‌ام بیمه بیکاری دریافت کنم.

وی در پایان گفت: هیچ سازمانی بر کار نگهبانان بانک نظارت ندارد و از حقوق آنها دفاع نمی‌کند. قرار بود بازنشسته‌ها بکارگیری نشوند اما بسیاری از بانک‌ها از بازنشسته‌های ناجا و سپاه استفاده‌می‌کنند.

 

«رضا» هم که دارای شش سال سابقه در شغل نگهبانی بانک است گفت: ما زیر نظر شرکت هستیم و قسمتی از حقوقی که به ما پرداخت می‌شود از حقوق ما برداشته می‌شود، امسال قرارداد‌های ما تا برج چهار بود و معلوم نیست آینده شغلی ما چه شود. 

وی که یکی از نگهبانان بانک در شهرستان لار است در خصوص نوع قرارداد‌های خود، اظهار داشت: امسال درباره قراردادها هنوز صحبت نکرده‌اند نمی‌دانیم چه می‌شود که آیا ما تحت پوشش قانون اداره کار قرار می‌گیریم یا نه ولی بانک‌ها یکی یکی دارند نیروهای خود را کم می‌کنند. من بیمه تامین اجتماعی هستم ولی هزینه آن از حقوقم کم می‌شود این شغل پرخطری است و اوضاع اقتصادی هم خوب نیست ما سر در گم هستیم.ما می‌خواهیم قانون اداره کار برای ما اجرا شود. الان روز‌های تعطیل حقوق نداریم.

 

این سردبیر سوژه فارس من در پایان اذعان داشت: تا کنون کسی به حقوق ما رسیدگی نکرده‌است، اصلا تا کنون نامی از ما برده نشده‌، همه از اوضاع ما بی‌خبرند، ما درخواست داریم که به مشکلات ما رسیدگی شود و ما هم زیر چتر قانون اداره کار درآییم.

«متقی» هم که ۱۵ سال سابقه کار به عنوان نیروی حفاظتی را دارد هم در‌ گفت‌وگو با خبرنگار فارس‌من با گلایه از اینکه چرا بعد از این‌همه سال هنوز روز مزد است، گفت: نگهبانی بانک شغل حساسی است، با ما قرارداد روزمزد بسته‌اند، حتی لباس و کفش را باید خودمان بخریم، الان به دلیل صرفه‌جویی  پنج‌شنبه‌ها تعطیل شده ولی بانک اعلام کرده که حقوقی به ما تعلق نگیرد، آخر ما چه تقصیری داریم؟

 

روزانه اسلحه‌ای از کلانتری تحویل می‌‌گیریم و جانمان کف دستمان است، ولی از هیچ جا حمایت نمی‌شویم. به استانداری، دادستانی، نمایندگان مجلس و به همه‌جا درخواست داده‌ایم. ما فقط یک حقوق روزمزد داریم و هیچ عیدی، مزایا و سنواتی نداریم. چند سال است که شرمنده زن ‌و بچه‌هایمان شده‌ایم و به هر جا که فکر می‌کرده‌ایم کاری برایمان انجام می‌دهند، سر زده‌ایم. قرار است دادستانی برای ما جلسه‌ای بگذارد ولی شورای هماهنگی بانک‌ها دوست ندارند نگهبانان بیمه شوند.

 

تا چند وقت پیش بیمه را خودم پرداخت می‌کردم، ولی الان درآمدم آنقدر نیست که بتوانم حق بیمه بپردازم. شرکت‌ها هم می‌گویند باید بانک‌ها پرداخت کنند. بانک‌ها سال گذشته دو هفته تعطیل کردند و تمام دو هفته را هم به ما حقوق ندادند.

این نگهبان با سابقه بانک در پایان صحبت‌های خود با شکایت از اینکه چند سال است افزایش حقوق نداشته‌اند، اظهار داشت: از چند سال پیش روزی ۸۵ هزار تومان به ما پرداخت می‌شد، آن روز یک کیسه برنج ۶۵ هزار تومان بود هنوز هم با وجود اینکه یک کیسه برنج ۲۵۰ هزار تومان شده همان میزان حقوق پرداخت می‌شود.

 

به گزارش فارس‌من، به نظر می‌رسد با وجود اینکه مسئولان اداره کار تاکید کرده‌اند که بانک‌ها باید مستقیما با این نگهبانان قرارداد ببندند و تحت پوشش قوانین اداره کار قرار دهند، ولی هنوز شعب بانک‌ها از این کار استنکاف می‌ورزند. موسسات حفاظتی هم باید نسبت به اخذ گواهی تعیین صلاحیت از ادارات کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی نیز اقدام کنند و بانک‌ها می‌بایست نظارت لازم در خصوص پرداخت به موقع و قانونی حقوق و مزایا و حق بیمه کارگران توسط مؤسسات و شرکت‌های طرف قرارداد را داشته و به مفاد ماده ۱۳ قانون کار و تبصره‌های آن نیز توجه داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نگهبانان بانک اداره کار فارس من خبرخوب قانون اداره کار نگهبانان بانک پرداخت می شود نگهبان بانک هزار تومان قانون کار بانک ها حقوق ما فارس من چند سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۶۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود

به گزارش خبرآنلاین اندیشکده«استیمسون» در گزارشی نوشت: جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج(فارس) ۲۸ مارس ۲۰۲۴ چشم‌انداز این شورا را اعلام کرد و این سند  و چشم‌انداز برای اولین بار در طول عمر ۴۳ ساله شورای همکاری به صراحت درمورد امنیت جمعی و همگانی صحبت کرد.

در این گزارش آمده است: چشم‌انداز شورای همکاری خلیج فارس شباهت‌هایی با پیشنهادهای قبلی ایران، روسیه و چین دارد؛ پیشنهادهایی که بر تقویت گفت‌وگو و همکاری در منطقه خلیج(فارس) تاکید دارند. علیرغم اینکه در این چشم انداز به صورت مستقیم گفته نشده است اما همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری با تهران برای تحقق اهداف این چشم‌انداز ضروری و لازم است و اعضای شورای همکاری می‌دانند که هر یک پروژه‌های عظیم که تصور آن را دارند در سایه مواجهه نظامی با ایران قابل تحقق نیستند.

به نقل از ایسنا این اندیشکده با اشاره به نیاز شورای همکاری خلیج فارس به ایران  برای تحقق امنیت منطقه‌ای آورده است: حملات مستقیم اخیر میان ایران و اسرائیل اهمیت مشارکت ایران به صورت سازنده را چند برابر کرد و منزوی کردن ایران مانع هرگونه توسعه و صلح خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده است: اگر ایران و عربستان در سال ۲۰۲۳ صلح نمی‌کردند اوضاع امروز منطقه بسیار بدتر بود، علاوه بر این ارتباطات دیپلماتیک و اقتصادی میان این دو کشور مورد حمایت بازیگران اروپایی و آسیایی به‌ویژه چین قرار گرفت. مانع اصلی گسترش روابط منطقه‌ای همچنان تحریم‌های آمریکا و تلاش‌های این کشور برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی خلیج(فارس) و اسرائیل و منزوی کردن تهران است. درحالی که برخی‌ها در ابتدا از سیاست‌های واشنگتن دفاع کردند اما بازیگران منطقه‌ای امروز دیگر برای آن اهداف تلاش نمی‌کنند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: درحالی که کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا روابط دیپلماتیک با تهران و تمام بازیگران منطقه‌ای دارند، آمریکا همچنان تلاش می‌کند که ائتلاف‌های منطقه‌ای برای مقابله با ایران و مهار آن تشکیل دهند. ابتکار عمل‌هایی مانند ائتلاف راهبردی خاورمیانه، ائتلاف ورشو و تعدادی از رزمایش‌های هوایی و دریایی مشترک به دلیل ماهیت استثنائی آن‌ها و تمرکز بر روی مسائل دشوار امنیتی با مشکلاتی مواجه شدند و منطقه امورز به گفت‌وگو و همکاری بیشتر از مواضع نظامی نیاز دارد. این رویکردهای امنیتی متنوع در اصول منشور سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج(فارس) و اصول قوانین بین‌المللی مشترک است و تمام آن ها بر لزوم احترام به حاکمیت کشورها، استقلال سیاسی، عدم دخالت در امور دیگران و حل اختلافات از طریق راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز تاکید دارند و اکنون آمادگی‌هایی برای اتخاذ گام‌های اساسی در این راستا وجود دارد.

این اندیشکده در ادامه گزارش خود می‌نویسد: یکی از مسائل مهم در چشم‌انداز شورای همکاری خلیج(فارس) برای امنیت منطقه، دعوت به تقویت همکاری بین کشورهای منطقه به روشی که در راستای گفت‌وگو، ارتباط و ایجاد پل‌های ارتباطی باشد. این چشم‌انداز بر لزوم حل چالش‌های آب و امنیت غذایی از طریق تقویت همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید دارد، انتظار می‌رود که اجرایی کردن این خط‌مشی فراگیر منجر به کاهش مشکلات امنیتی دشوار مانند چالش امنیت دریایی و تهدیدات نظامی شود. چشم‌انداز شورای همکاری به مثابه یک «گام مهم رو به جلو» است که برخی چالش‌های بزرگ در منطقه را حل می‌کند. شورای همکاری با تمرکز بر همکاری و حل مسالمت‌آمیز درگیری ها و توسعه پایدار، تنها به فکر تقویت امنیت اعضای این شورا و شکوفایی آن‌ها نیست بلکه به دنبال مشارکت در یک نظام بین‌المللی باثبات و پر امنیت است و مشارکت ایران در این گفت‌وگو امری محوری و اساسی برای تضمین موفقیت چشم‌انداز است.

در پایان این گزارش آماده است: روابط دیپلماتیک احتمالی در سال ۲۰۲۴ این چشم‌انداز را قوی‌تر خواهند کرد و ممکن است این امر در چارچوب کنفرانس بغداد سه، نشست سران منطقه در پکن و یا دعوت ایران به نشست سران شورای همکاری باشد. انتخابات پیش روی آمریکا منبع آشفتگی های احتمالی خواهد بود اما آن‌ها نیز تمرکزشان بر روی تقویت روابط دوجانبه و یا چندجانبه در خلیج(فارس) خواهد بود، از سوی دیگر هیچ یکی از بازیگران منطقه ای در خلیج فارس خواهان بازگشت به مرحله قبل از سال ۲۰۲۱ نیستند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901360

دیگر خبرها

  • دائمی شدن قراردادهای کار در دستور کار دولت
  • اصلاح قانون کار امنیت شغلی کارگران، بزودی
  • قول استاندار کرمان برای رفع مشکلات کارگران
  • احقاق حقوق کارگران شهرداری، خط قرمز شورای ششم
  • افزایش ۳۵ هزار نفر به لیست بیمه شدگان اجباری مرکزی
  • 15 درصد حقوق بازیکنان استقلال پرداخت شد
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • امنیت شغلی و تامین مسکن کارگران دغدغه دولت است
  • وزیر کار : لایحه امنیت شغلی کارگران به مجلس می‌رود